3 kk uudessa kodissa

Tasan kolme kuukautta sitten kirjoitin viimeksi blogia. Huhuh... Näin pitkään on mennyt toipuessa rakentamisesta ja sen tuomasta stressistä ja ahdistuksesta. Eikä se ihan vieläkään ole ohitettu, mutta paremmalla puolella ollaan. En tule vuodattamaan mitään yksityiskohtia, mikä ahdisti tai mistä stressi johtui. Kaikki te, jotka olette joskus rakentaneet, tiedätte mistä puhun. Jotenkin hankalaa selittää niitä tuntemuksia, mitä on käynyt läpi. Kaiken tämän jälkeen, en kuitenkaan kadu sitä, että lähdettiin rakentamaan. Ei missään nimessä. 

Kolme kuukautta uuden karheassa kodissa on tuntunut hyvältä. Vielä on paljon keskeneräisyyttä ja veikkaan, että siitäkin johtuu pitkä blogihiljaisuus. Luonteeni ei vaan anna periksi, että lataisin blogiin kuvia keskeneräisestä sisustuksesta. Tietynlainen perfektionisti tässä asiassa olen. Tästä yritän nyt kovasti päästää irti. Kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä.

Sisustaminen on muutenkin edennyt erittäin hitaasti, mutta eiköhän into siihenkin palaudu pikku hiljaa :) Viime viikolla saatiin vihdoin lasikaide portaisiin ja parvekkeelle asennettua! Huikea muutos ja siksi uskalsinkin muutaman foton napata. Lasikaiteissa pieniä korjauksia vielä tulossa, mutta onhan tuo portaiden lasikaide parempi kuin vanerikaide!

Keittiönpöytä kotiutui puusepältä muutama viikko sitten. Tykkään siitä kyllä kovasti! Kuvassa näkyvät tuoliviritelmät ovat väliaikaisia. Olen suunnitellut ostavani keittiönpöytään sopivat mustat penkit. Olisiko vinkkejä?

keittiö, lasikaide, portaat, kvik, kivitalo

portaat, lasikaide, keittiö, ruokailutila, parvi

iso ikkuna, saareke, keittiönpöytä, villariva, kivitalo


Kuvassa näkyvä takka on vielä päällystämättä. Takka päällystetään mustalla hiertopinnoitteella. Musta takka tuo ryhtiä tähän muuten hyvin vaaleaan sisustukseen.

Näillä mennään eteenpäin. Jonkun sorttista intoa sisutamiseen ja blogikirjoittamiseen on näkyvissä, ihan itseäkin jännittää :) Nyt kaikki nauttimaan ihanan aurinkoisesta syyspäivästä! Wuhii!

- Anne -

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kyllä se siitä kodiksi muotoutuu, pakko siihen on itsekin vaan uskoa :-D Meillä on takana nyt kolme ja puoli kuukautta täällä uudessa kodissa, ja tosi paljon on kesken vieläkin. Suurin ongelma on varasto, joka ei siis ole vieläkään valmis vaikka piti olla jo muuttaessa. Kun säilöö talon sisällä paljon varastoon kuuluvia laatikoita ym, on sisustaminen välillä vähän haasteellista. Siis että näkee tilat niiden laatikoiden takana. Mutta ehkä vielä joskus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Niin se on, kunhan osaisi antaa itselleen vähän siimaa :) Osaisi nauttia siitä, että pikkuhiljaa saa sisustusta eteenpäin. Katsoin, että teillä pihahommat jo pitkällä! Me jätetään suosiolla ensi kevääseen pihan laitto. Vasta kun talon rappaus on tehty, on mielekkäämpää ja helpompaa laittaa pihakin kunoon. Tsemppiä sinne!

   Poista
 2. "Kaikki te, jotka olette joskus rakentaneet, tiedätte mistä puhun."
  Ja varmaan kaikki ne, jotka ovat joskus rakentaneet - osaavat myös arvostaa toisia rakentajia ihan eri tavalla kuin ennen? Meillä muuten jo vuosi asuttu. Eikä ole loppufiilausten kanssa mikään kiire. Lopputarkastus pidetään ehkä vuoden päästä, vielä on rakennuslupaa jäljellä, eikä kiirettä minnekään...

  VastaaPoista
 3. "Kaikki te, jotka olette joskus rakentaneet, tiedätte mistä puhun."
  Ja varmaan kaikki ne, jotka ovat joskus rakentaneet - osaavat myös arvostaa toisia rakentajia ihan eri tavalla kuin ennen? Meillä muuten jo vuosi asuttu. Eikä ole loppufiilausten kanssa mikään kiire. Lopputarkastus pidetään ehkä vuoden päästä, vielä on rakennuslupaa jäljellä, eikä kiirettä minnekään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Mika! Ymmärrys ja sympatia rakentajia kohtaan on tänä päivänä ihan toinen. Hattu nostan ja todella korkealle! Ehkäpä minäkin osaisin ottaa rennosti loppufiilauksien kanssa? Lupaan yrittää :)

   Poista
 4. En ole rakentanut itse, mutta perheeni on ja voin hyvin kuvitella, mitä kaikkea siihen liittyy! Onhan se yksi ihmiselämän isoimmista projekteista.

  Tuo lasikaide näyttää upealta ja ainakin tämä nurkka talosta todella viimeistellyltä - keittiön minimalistiset kaapit saivat minut innostumaan, että tuollaiset tännekin! :D Todella nerokkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kiva kuulla, että näyttää viimeistellyltä! Kuvassa tietty kaikki näyttää paremmalta kuin todellisuudessa :) Portaat kaipaa vielä viimeistelyä ja ajatuksena on joskus laittaa puuaskelmat. Lasikaiteet menee vielä uusiksi, mutta kelpaa siihen asti, että tulee uudet. Keittiö on minunkin mielestäni onnistunut! Minimalistinen, eikä näytä ihan tavan keittiöltä. Kivasti yhdistyy olohuoneen kanssa.

   Poista
 5. Ihana koti! Minua jäi nyt askarruttamaan se teidän makuuhuoneen tapetti �� Minkä valitsit, millainen tuli? Kuvia? ��

  VastaaPoista
 6. En yleensä pidä noista lasikaide-korkeakiilto-iso ikkuna yhdistelmästä, mutta jostain syystä tuo kuva olikin kiva ja kuitenkin kodikas. Nimittäin kodikkuus puuttuu monesta samalla tyylillä toteutetusta. En osaa sanoa, mistä johtuu. Onnea uudesta kodista ja projektiin valmiiksi saamisesta! Me vasta aloitetaan... rauhalantilanelamaa.wordpress.com

  VastaaPoista
 7. Löysin blogiisi äsken ja täytyy sanoa että ihan samoissa tunnelmissa ollaan mekin vielä mitä rakennusajan stressiin tulee! Meidän muutosta on kulunut nyt puoli vuotta ja edelleen koetaan että rakennusjan aiheuttama paine ja stressi tuntuu meissä. Ei olla ehditty pitää edes kunnon lomaa sen jälkeen, joten väsymys on ymmärrettävää, vielä kun meillä on kolme pientä lastan ja molemmilla oma yritys. Mutta ilonaiheitakin riittää joka päivälle ja mikäs sen ihanampaa kuin asua viimein omassa uudessa kodissa, jonka on itse suunitellut! Onnea teille uuteen kauniiseen kotiin! :)

  VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...