Tervetuloa kotiin!

Se on siinä! Vai onko? Tavallaan kyllä, mutta ei kuitenkaan...

Hiljaisuus täällä blogissa, instassa tai muuten sosiaalisessa (elämässä) mediassa on toivon mukaan nyt ohi. Muutto uuteen kotiin tapahtui nimittäin heinäkuun alussa, eli reilu viikko jo asusteltu täällä! Kesälomani alkoi viikkoa aikaisemmin ja siitä lähtien olen sekä henkisesti että fyysisesti keskittynyt vain ja ainoastaan talon valmiiksi saattamiseen - muuttoon, tavaroiden purkamiseen, järjestelyyn, siivoamiseen, sisustamieen jne. Me muutettiin melko keskeneräiseen taloon ja olenkin joutunut, kaiken tämän (kivan) ohella, hoitamaan asioita jotka liittyy vielä talon rakentamiseen. Näihin lukeutuu mm. talon sadevesijärjestelmä, takan piipun katon läpivientiin liittyviä asioita, parvekkeen lattian kaatoihin ja pinnoitukseen liittyviä asioita, muuri/aita asioita ja paljon paljon muuta, mitä just nyt en muista. Synnyttäneistähän muuten sanotaan, että muisti ei toimi normaalisti jonkun ajan synnytyksen jälkeen - onkohan tässä talon "synnyttämisessä" jotain samaa? Mene ja tiedä :) Kesälomani ei tänä vuonna kuitenkaan ollut kovin rentouttava ja voimaannuttava, kuten sen tarkoitus ehkä on olla. Olin jo pitkään haaveillu JUURI tästä kesälomasta, että silloin saan nauttia uudesta kodista, sisustella rauhassa ja nauttia kahvini auringonpaisteessa takapihalla, kaunista maisemaa katsellen. No hei, ei se nyt ihan niin mennyt :)

MUTTA, koska en ole pessimisti, enkä halua sellaiseksi koskaan muuttua, taidan nyt uskoa mieheni usein käytettyä lausahdusta - KYLLÄ SE SIITÄ! Itse kun olen luonteeltaan "heti kaikki nyt" -tyyppiä, tähän on ollut välillä vaikea uskoa.

Siirrytään siis positiivisiin asioihin ja vaikka muutamaan fotoon! Nämä kuvat räpsäytin ihan tosta vaan, ilman sen kummempaa siistimistä tai tavaroiden järjestelyä. Tämä on nyt sitten sitä realitya :)

olohuone, keittiö, kvik, mano, betoniportaat

Kuten kuvasta huomaa, betoniportaat ovat täysin keskeneräiset. Lasikaide portaisiin saadaan ensi viikolla ja maalaushommaa on vielä. Keittiöpöytä puuttuu meiltä vielä kokonaan. Se taitaa mennä puuseppä hommiksi, koska en ole vielä oikeanlaista löytänyt.

keittiö, kvik, mano, isot ikkunat

Tämän ison ikkunan eteen tulee aikanaan keittiönpöytä.

olohuone, kivitalo, raksa
Eikö tuo rakennusteline olekin kaunis! :) Takka on vielä pinnoittamatta ja puuttuuhan tuosta vielä piippukin...

kahvikone, siemens
Tästä "tyypistä" olenkin todella onnellinen!

Ja muuten! Ihan kokemuksesta voin sanoa, että ihminen on kyllä todella riippuvainen netistä ja televisiosta. Me saatiin vasta eilen netin ja telkkarin toimimaan, kiitos DNA:n valokuidun. Nyt pääsee pitkästä aikaa lukemaan blogeja ja surffailemaan verkkokauppoissa. Eikö alet ole nyt parhaimmillaan! Vinkkailkaahan  hyviä sisustus verkkokauppoja, nyt on ostokengät jalassa ;)

Ihanaa viikonloppua!

- Anne -

21 kommenttia:

 1. Vautsi, onnea uuteen kotiin! <3 Näyttää julumetun upealta, mikä tilakorkeus! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Kristiina! <3 Korkeutta on kyllä ihan kiitettävästi :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea! Me ollaan asuttu kolme viikkoa, ja mun mielikuvat ja todellisuus ei nyt ihan kohtaa. Joka paikka on edelleen täynnä laatikoita, vaikka olisi niin ihanaa että kaikki olisi sellaista nättiä niinkuin olin visioinut :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Onnea teillekin uuteen kotiin! Eikö olekin jännä, miten sitä kuvitteli, että kaikki paikat ovat heti muuton jälkeen kuin sisustuslehdestä. Toisin kävi :D

   Poista
 4. Vau, mikä koti! Tuosta tulee vielä niin upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Toivotaan, että edes joskus valmistuu. Nyt tarvitaan vain sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä ;)

   Poista
 5. Tosi ihanan näköistä teillä kyllä 😊 onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 6. Onnea onnea onnea! Ihan sama, vaikka kodissa on vähän kaaosta, sillä tuo näyttää upealta! :) Mikä riemuvoitto, kun viimein pääsee muuttamaan omaan kotiin. Mutta ymmärrän kyllä, että sitä odottaa muuttavansa valmiiseen taloon. Todellisuus onkin sitten vähän jotain muuta. :) Tsemppiä viimeistelyihin! :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Tsemppiä tarvitaan vaikka yksi etappi on jo saavutettu. Turnausväsymystä on havaittavissa, mutta ehkä sitä intoa sisustamiseen saa asuntomessuilta tulevana viikonloppuna :D

   Poista
 7. Siis JOKO te pääsitte muuttamaan! Onnea valtavasti! Miten aika rientääkin, tuntuu että vastahan sitä itse oli juuri tuossa tilanteessa, itse asiassa aika samoilla puutteilla, takkaa, ruokapöytää, parveketta... :) Nauttikaa uudesta kodista, joka on kyllä hieno!

  P.s. Reilu 3kk muuton jälkeen ja edelleen on 2/3 noista vaiheessa, syömään sentään päästään jo pöydän ääressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ! Muutettu on! On se hurjaa, miten aika rientää... Jännä nähdä miten pitkään tämä vaihe kestää?! Tsemppiä sinnekin näiden vaiheiden loppuun saattamiseksi! Ehkä parempi ettei stressaa, kaikki ajallaan ;) Nauttikaahan tekin uudesta kodista, muutamasta puutteesta huolimatta!

   Poista
 8. Näyttää ihanan kodikkaalta jo nyt! Ja oih, nuo ikkunat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru <3 Ikkunat on kyllä ihanat. Olohuoneessa istuessa voi melkeinpä kuvitella istuvansa ulkona. Toivottavasti talvella ei kuitenkaan kuvittele liikaa, saattaa tulla kylmä :)

   Poista
 9. Vautsi vau, on hieno! Onnea uuteen kotiin! Mitkä kodinkoneet teillä on? Olen yrittänyt ettiä samankokoista uunia ja mikroa, kun tulevat viereikkäin, mutta en ole löytänyt. Näyttää ainakin kuvassa, että teillä ne on samankokoiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Meillä on Siemensin kodinkoneet. Tässä onkin hauskinta se, että yksillä messuilla jumpattiin Gigantin myyjän kanssa varmaan kolme tuntia juuri näitä kaappiseinälle riviin tulevia kodinkoneita. Ostettiin samanlainen laatikko mikron alle kuin kahvikoneen alla on, juuri siksi, että olisivat symmetrisesti rivissä, eikä aukkoja tei peitelevyjä tarvisi. Tai näin myyjä väitti. Itsehän en tajunnut mittoja tarkastella, luotin myyjään. Noh, sehän ei mennytkään kuten myyjä lupasi. Asennettiin kodinkoneet, niin mikron yläpuolelle jäi pahan näköinen aukko. Soitin Giganttiin ja he lupasivat meille (ONNEKSI) uunimikron tämän tavallisen mikron tilalle. Uunimikro on korkeampi ja pitäisi just sopia siihen riviin nätisti. Tämä uunimikro ei ole vielä saapunut, eli tällä hetkellä mikron yläpuolella on vielä pahan näköinen aukko. Tulevaisuudessa meillä on siis kaksi uunia! Eipä tuo kai haittaa? :D

   Poista
 10. Hei Anne, ja kiva kuulla teidän kuulumisista pitkästä aikaa. Raksauupumus yllätti meidätkin muuton jälkeen, mutta kyllä se siitä helpottaa. Takana meillä uudessa kodissa asumista 3 kuukautta ja vielä on muutama laatikko purkamatta. Täytyy vielä todeta että teillä on upeat maisemat:-)

  Hellu M / villalumiblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Raksailu häiritsee omaa blogien seuraamista ja nyt vasta näin tämän postauksesi. Keskeneräisyydestä huolimatta kaikki näyttää todella kauniilta! Ja hei, betoni on nyt in, eli portaat on varmasti tarkoituksella pinnoittamattomat ;) itse sitä näkee usein vain puutteita ja tekemättömiä asioita. Onnea kotiin :)

  VastaaPoista
 12. WAU. Googlailin juuri unelmieni taloja ja tämä blogi tuli vastaan - liityin heti lukijaksi, sillä tämä kämppä on juuri sellainen, jossa pyörisin sukat jalassa onnesta soikeana loppuelämäni :> Jään innolla odottamaan lisäkuvia ja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi KIITOS Minna! Sinun kommenttisi sai minut taas intoutumaan blogikirjoittamiseen! Sain aikaiseksi pitkästä aikaa postauksen ja hirmu buustin myös jatkamaan. Kiitos ihanista sanoistasi!

   Poista
 13. Moi, portaat on ilmeisesti valettu paikalla? Tuleeko niihin vielä jokin erillinen pinta?

  VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...