Valkoista maalia ja kivaa tapettia, kiitos!

Tämän viikonlopun mietinnässä on ollut seinien värisävyt ja tapetit. Eilen kävin pyörimässä muutamssa maali- ja tapettikaupassa. Otin mukaani väriliuskoja ja tapettikirjoja ja kävin raksalla fiilistelemässä. Seinien värisävyn valitseminen ei olekaan ihan yksinkertainen juttu! Miten ikinä tulen saamaan just sen oikean valkoisen sävyn?

Perus rautakaupan myyjän/sisustussuunnittelijan selkeä valinta valkoiselle sävylle on Paperi. Tuli kuitenkin vähän sellainen fiilis, että sitä samaa valkoista työnnetään kaikille valkoista väriä kyselevälle. Kommentit myyjiltä oli esim. "melkein kaikissa Saaristokaupungin omakotitaloissa on tämä valkoinen sävy" tai "tämä on varma valinta". Ok. En tarkoita, että epäilisin sitä, etteikö se olisi hyvä sävy!! Mietin kuitenkin, että miten myyjät voivat olla varmoja siitä, että sävy toimii just kyseisessä kohteessa? Vai onko tämä Paperi nyt niin pommin varma valinta? Eikö sävyyn vaikuta valaistus tai miten paljon luonnon valoa tilaan tulee ikkunoista jne.? Onneksi kuitenkin yhdessä paikassa osattiin ehdottaa muutakin kuin Paperin valkoista. Itseasiassa siellä ei ehdotettu Paperia ollenkaan :)

maali, värisävy, valkoinen, paperi
Samalla reissulla tuli metsästettyä tapetteja. Tapettia olen ajatellut ainakin parvimakuuhuoneen yhdelle seinälle, vaate-/kylpyhuoneen yhdelle seinälle (avohyllyjen taakse) sekä alakerran makuuhuoneen ikkunaseinälle. Aikaisemmin olen kirjoitellut täällä unelmien tapetista. Tämän upean tapetin hinta oli kuitenkin niin törkeä, että se todellakin jäi vain haaveeksi. Yritin siis löytää korvaavaa tapettia ja taisin jopa löytää sellaisen!
 
tapetti, kulta, marokko, sisustus

tapetti, kulta, marokko, sisustus

tapetti, marokkolainen sisustus, sisustus,

tapetti, tapettikirja, sisustus

tapetti, tapettikirja, sisustus 
Tykkään todella paljon selkeästä ja skandinaavisesta sisustuksesta. Pelkään kuitenkin, että sisustuksesta tulee liian kylmä ja kolkko. Tämä marokkolais tyylinen tapetti toisi hieman lämpöä ja kodikkutta, eikö?

Raksalta nappasin kuvan meidän pyörestä ikkunasta, joka oli ilmestynyt paikoilleen. Ihan söpö!

ikkuna, pyöreä ikkuna, skaala, kivitalo

ikkuna, pyöreä ikkuna, skaala
Ja tässä parvekkeelta maisemakuva järvelle. Kohta ne jäätkin lähtee!!

järvi, saaristokaupunki, järvimaisema

Aurinkoista sunnuntaita!

- Anne -

7 kommenttia:

 1. Oi, teillä onkin ihan mieletön järvimaisema. Vau! Meillä on maisemana lehmiä. ; D

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan tuo järvi tuosta aukeaa, niin on todella kivat maisemat :) Lehmäthän on I H A N I A !!! Teillä maalaistunnelmaa, mikä sen parempaa :)

   Poista
 2. Voi vaikea valkoinen! Totta, että Paperi tuntuu hallitsevan blogitalojen seiniä. Meillä valinta sai jo huvittavia piirteitä, tässä linkki sävynpohdinta-kirjoitukseen, meille tuli lopulta Paperi, mutta tuossa tekstissä on kommenteissa monta muuta hyvää vaihtoehtoa myös: http://puutajakivea.blogspot.fi/2015/02/tikkurilan-maalilinja-avuksi-f497.html

  Onpa kiva pyöreä ikkuna! Niissä on tosiaan jotain supersymppistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muistankin lukeneeni tämän sinun blogikirjoituksen! Mä en tosiaan kestäisi jos seinät kellertäisi tai vaikka taittuisi vihreään tai siniseen... Maalilinjan vinkithän oli tosi hyviä! Pitää kerätä sisustukseen paljon yksityiskohtia, ettei kiinnitä huomiota ikkunakarmeihin :D Saas nähä, voipi kuitenkin olla, että valitaan tuo Paperi värisävyksi :D

   Poista
 3. Wautsi! Nuo tapetit ovat aivan tosi makeita. Olen niin rakastunut kaikkiin ihaniin tapetteihin joita nykyään on... mutta en uskalla joka paikkaa tapetoida. Makkariin meille tulee Herlquin Aurelia tapettia joka on yön sininen ja siinä on suuri kultainen kuvio. Ja kattoon sininen mica-kivitapetti.

  Meillä on seinät maalattu valkoisella paperi-sävyllä. Pitkään mietin eri vaihtoehtoja ja useampi postauskin asiasta taitaa olla. Paperi on siitä hyvä ettei se taita mihinkään muuhun sävyyn keltaiseen tai punaiseen tai siniseen. Maalarinvalkoisesta on varoiteltu, se kuulemma on ankea väri. Taittaa harmaaseen. Ja se taisi ennen olla se standardi ennenkuin tuli tuo blogi-valkoinen eli paperi :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Laitoitteko tätä kultaista kuvio tapettia seinään? :) olemme myös miettineet kyseistä tapettia ja haluaisimme nähdä seinässä pienen malli palan lisäksi. Jos laitoitte pystytkö lähettämään kuvan jonnajkoivisto@gmail.com :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Tuo kuva missä on kaksi tapettikirjaa: vasemmalla on Yasmin, mutta mikä mallisto ja kenen valmistajan on tuossa oikeanpuoleisessa kirjassa? Jos muistat. :)

  VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...