Laatat matkalla Italiasta

Se on siinä! Laatat valittu ja matkalla meidän uuteen kotiin! Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä rakennusprojektia, että valintoja pitää tehdä paljon ja usein nopeasti. Päätöksen ja valinnan jälkeen iskee monesti ns. ostokrapula - "olikohan oikea valinta" tai "olikohan liian kallis" jne. Tämän tyyppisiä ajatuksia pyörittelen melkein päivittäin. Jos jostain valinnoista kuitenkin voi olla varma, niin ne on meidän lattialaatat ja pesuhuoneen laatat. Ne ovat täydelliset! Ainakin omasta mielestäni :)

Meillä oli alunperin vakaa aikomus saada taloon betonilattia. Pidettiinkin tästä kiinni todella pitkään, eikä millään olisi haluttu luopua siitä. Betonilattian tekijän löytäminen osoittautui kuitenkin todella vaikeaksi. Rakentajat, asiantuntijat, tekijät, rautakauppojen myyjät, isojen rakennusliikkeiden edustajat, you name it., KAIKKI olivat sitä mieltä, että betonilattia ei ole hyvä ratkaisu. Kukaan ei halunut ottaa vastuuta siitä, että jos siitä ei tulekaan hyvä. Uskottiin asiantuntijoita, eikä haluttu ottaa riskiä, joten luovuttiin ajatuksesta. Ainoa vaihtoehto betonilattialle oli laatta, eli ei auttanut muu kuin sukeltaa laattaviidakkoon! Huhuh!

Kriteerejä laatalle oli muutama. Laatan pitää olla iso, vähintään 60 x 60, vaalea ja eläväpintainen. Kriteerit täyttävä laatta löytyikin melko pian. Tämä kyseinen laatta ei kuitenkaan ollut edullisimmasta päästä, joten yritin taistella ja löytää vaihtoehtoja. Mutta en onnistunut. Pääsin hintaneuvottelulla järkevään neliöhintaan ja valinta oli helppo. Laatta on Italialainen Terratinta Stonedesign Chalk ja 60 x 60 koossa. Tätä laattaa tulee kaikkiin huoneisiin, paitsi pesuhuoneeseen.

laatta, terratinta, stonedesignPesuhuoneeseen tulee eri laatta, mutta värimaailma pysyy hyvin samanlaisena. Halusin pesuhuoneeseen rauhallisen ja hyvin vaalean laatan. Valitsinkin todella simppelin, unenomaisen hailakan harmaan laatan. Valmistaja on sama italialainen Terratinta ja malli on BetonTech White, sekin 60 x 60 koossa. Tätä samaa laattaa tulee sekä lattiaan, että seiniin. Suihkujen taakse tulee syvennys saippuapulloille, johon tulee myös samaa laattaa, mutta mosaiikkina. Pesuhuoneesta tulee todella yksinkertainen ja värimaailma todella vaalea, mutta uskon, että valoilla ja tekstiileillä saadaan siihen eloa.Kaikki kuvat napattu Terratintan omilta sivuilta.

Mitä olette mieltä? Onko liian vaaleaa ja tylsää? Vai voinko rauhallisin mielin odottaa laattojen toimitusta?

- Anne -11 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Ja vaalea harmaa on ainakin omaan silmään miellyttävä. Nykyisessä kodissa on seinillä kiiltävää valkoista ja lattioissa tummaa. Nyt pyöritellään taloon ajatuksia juuri isosta vaaleanharmaasta laatalta sekä seinillä että lattiassa. Odotamme siis innolla kuvia valmiista kylppäreistä :) ja ihanaa, kun saa edes yhden päätöksen ruksittua listalta, helpottaa kovin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista! :) Voi kun pääsisikin pian napsimaan kuvia kylppäristä tänne... Siihen menee kuitenkin vielä hetki. Ja on todella ihanaa kun saa jotain isoa päätettyä. Lattia kun on niin hallitseva elementti, niin se tuntuikin todella isolta helpotukselta kun tilaus lähti eteenpäin. Ihan mahtava projekti teillä!!! Jään innolla seuraamaan :)

   Poista
 2. Loistavat valinnat!! Näyttää upeilta, etenkin tuo betonilattian korvaava laatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nimenomaan tuo laatta helpottaa betonilattian luopumisen tuskasta :D Uskon edelleen, että siitä tulee hyvä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minttu! Saispa pian laatat lattiaan, niin näkisi oikeasti miltä ne näyttää isona pintana.

   Poista
 4. Teidänkin blogi on nyt vihdoin luettu läpi. :) Kivoja suunnitelmia ja nämä laatat ovat kyllä tosi hienot. Mistä kautta tilasti laatat?

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Kävin teidänkin blogia lukemassa, ihan mahtavalta näyttää ja jään ehdottomasti seuraamaan!! :)

   Laatat tilattiin Kuopion Uuni ja Kaakeli -liikkeestä, www.uunijakaakeli.com.
   Hyvä valikoima laattoja ja huomaa, että seuraavat "tätä päivää". Ja siihen kun lisää vielä hyvän palvelun :)

   Poista
 5. Kivoja laattoja, tulee kaunis ja harmooninen kokonaisuus. Meidänkin arkkitehti varoitteli betonilattiasta ja asiaa olen selvitellyt. Meille tulee SBL betoni-lattiat ja he ovat vakuuttaneet että lattia kestää eikä ime rasvatahroja. Musta ovi blogissa on siitä hyviä kokemuksia. Meidän seitsämän hengen perhe panee lattian kyllä kovalle koetukselle joten nähdään sitten miten se oikeasti kestää lupaukset...

  Toinen vaihtohto betonilattialle meillä oli Concept laatta joka muistuttaa myös betonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina! Toivotaan, että kokonaisuus pysyy kasassa :)
   Ihanaa jos saatte betonilattian! Olen lukenut Musta ovi blogia ja juurikin ihastellut heidän lattiaa. Se on huikea! :)

   Poista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...