Takka ja ilmalämpöpumppu valittu!

Jos joskus olen valittanut, ettei raksalla oikein tapahdu mitään, niin nyt tapahtuu! Joutuu lähes päivittäin tekemään ratkaisuja ja päätöksia, mitkä vaikuttaa olennaisesti siihen, miltä talo sitten lopulta näyttää. Ja sehän hieman stressinpoikasta tuokin tähän elämään. Mutta ei haittaa, nyt alkaa tajuamaan, että raksalle jossain vaiheessa muutetaan ihan oikeasti asumaan, huikeeta :)

Viime viikonloppuna käytiin Kuopion Rakenna ja Asu -messuilla ja siellä tehtiinkin pari hyvää ostosta. Nimittäin takka ja ilmalämpöpumppu!

Takka valittiin hyvin pitkälti ulkonäön takia. Kyseessä on Contura 21 C -malli ja se on kiertoilmatakka.Tarkoittaa siis sitä, että kun takkaan tuikkaastaan tulet, se antaa heti lämpöä. Takka ei ole varaava, ehkä pari tuntia antaa "jälkilämpöä". Takan normikorkeus on 1755 mm ja siihen ostettiin lisäksi 400 mm korokepalan. Takan korkeudeksi tulee siis olemaan 2155 mm. Takassa on todella iso hissiluukku, mikä on juuri sellainen mistä haaveiltiinkin. Se tulee luomaan ihanaa tunnelmaa olohuoneeseen! Takka on pohjamaalattu ja sen voi pinnoittaa ihan millä tahansa materiaalilla. Olen miettinyt mikrosementtiä, mutta tämä on vielä täysin harkinnassa.

Ilmalämpöpumpuksi valittiin meille ja varmasti monelle tuntematon Vivax Geni Wifi -malli. Laitan tähän heti alkuun kuvan, niin ehkä ei tarvitse selitellä miksi valittiin juuri tämän :)


Kuvat täältä.

Ilmalämpöpumput ovat tunnetusti aika rumia ja ne sijaitsee yleensä hyvin näkyvällä paikalla. Nyt löytyi malli, jota ei halua eikä tarvi piilotella! Rakenna ja Asu -messuilla satuttiin vahingossa maahantuojan osastolle ja kaupathan siellä syntyi! Vaikka ulkonäkö oli meillä kriteerinä, uskokaa tai älkää, tämä kone on myös ominaisuuksiltaan huippuluokkaa! Meille tärkeää oli myös tehokas viilennystoiminto. Viilennystä tarvitaan ihan varmasti kesällä kun aurinko paahtaa isoista ikkunoista ja lämpö nousee yläkerran parvimakuuhuoneeseen. Värivaihtoehtoja Vivaxilla on kaksi, hopea ja shampanja. Me valittiin hopea. Toimitusaika on noin 7 viikkoa, koska ensimmäinen kuorma Suomeen on vasta tuloillaan.

Viime viikolla valittiin myös laatat! Näistä kirjoittelen ihan oman postauksen lähiaikoina. Täytyy kuitenkin tässä mainita, että olen niin tyytyväinen valintaan :) Laatat tulevat Italiasta, minun lempimaasta!

Ihanaa viikonloppua!

- Anne -


5 kommenttia:

 1. Tosi ihana toi pumppu. Shampanja olis ollu mun mielestä makeempi, kun Vesakin tykkää usein siemailla Bollingeria rankan työpäivän jälkeen (olis värit matsannu). No perus lonkerokin tipahtanee Vivaxin Contura 21 C: ilmavirrassa.

  Meillä täällä maalla kylppäriremontti alkamassa. Kiitos ihanista ideoista. Ja Vesalle työintoa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kieltämättä mietin tuota shampanjan väristäkin, mutta päädyttiin arkisempaan "lonkeron" väriseen :)
   Wau, tsemppiä kylppäriremppaan! Laitahan kuvia jossain vaiheessa! Terkkuja sinne! :)

   Poista
 2. Moi Anne

  Miten Vivax pumppu on toiminut? Oletteko oleet tyytyväisiä?

  Terveisin Totti

  VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...