(Ensi vuoden) Joulun odotusta...

Tykkään joulusta todella paljon. Minusta on ihanaa kun saa laittaa jouluvaloja ja -koristeita. Minulla se tärkein "koriste" jouluna on kuitenkin joulukuusi. Olen haaveillut aina siitä, että joskus saisin sen iiiiiison ja korkean kuusen omaan olohuoneeseen töröttämään. Noh, vielä tänä jouluna en sitä saa, MUTTA ENSI JOULUNA SAAN! :) Silloin taidan pistää kaikki ihan ööveriks - tulee meinaan (naapureiden iloksi) joulu(kausi)valot jo tooodella hyvissä ajoin ja se kuusi - se on iso... ja korkea. Onneksi on vuosi aikaa suunnitella!

Raksalla etenee. Suurimmalla osalla kattoa on nyt vesieristykset ja huopakate paikoillaan. Isot ikkunat peitettiin rakennsumuovilla. Pahoittelut kuvien huonosta laadusta. Kamera kun ei koskaan satu olemaan mukana kun raksalla piipahdan...Loppuvuoden olen siis töistä lomalla ja tammikuun alussa alkaa uudet haasteet. Siihen asti on kuitenkin aikaa tehdä mahdollisimman monia materiaalivalintoja ja päätöksiä.

Aloitinkin tällä viikolla ihan yksinkertaisella asialla, lattiakaivot. Haluan kylpyhuoneeseen seinän viereen lattiakaivot, eli Unidrainit tai vastaavat. Kuulostaa yksinkertaiselta - sen kun menet rautakauppaan ja ostat sen kokoiset kun haluat. Ei, ei se ihan niin menekään. Lattiakaivot laitetaan paikoilleen lattiavalu vaiheessa ja nyt jo pitäisi tietää miten paksu lattialaatta tulee olemaan. Koska minulla ei todellakaan tätä tietoa vielä ole, niin ei ole mahdollista ostaa Unidrain-settiä, johon kuuluisi kaikki mahdolliset osat. Nämä setithän ovat luonnollisesti aina kampanjahintaan, niih. Nyt joudun jokaisen osan ostamaan erikseen ja näin siitä tulee kalliimpi. Fiksua, eikö totta? Olen vakavasti harkinnut pienempää laattaa kylpyhuoneeseen, ihan vaan säästösyistä. Mutta onhan isot laatat vaan niin ihania! Komsii komsaa, mikä on oikea paikka säästää? :)

Viikonloppu jo lähestyy ja me lähdetään perjantaina Lissaboniin! Ihanaa päästä näkemään aurinkoa. Säätietoduksen mukaan mukavaa säätä luvassa! Ei huono 8)


Matkan jälkeen alkaa armoton materiaalivalintojen ja päätösten aika. Lisää siitä myös täällä!

Tchau tchau! (Hei hei portugaliksi)

Anne / Villa Riva2 kommenttia:

  1. Täällä odotellaan tän vuoden joulua! :) Sitä ennen vielä miiljoona asiaa raksalla, ja muutto. Meilläkin on materiaalivalinta-aika, ja päättämisen vaikeus. Aiottiin laittaa ne ns seinäkaivot mutta päädyttiinkin lattiakaivoihin, budjettisyistä ;)
    Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, te pääsette muuttamaan jouluksi uuteen kotiin! Varmaan aikamoinen loppurutistus menossa, mutta se kyllä kannattaa :) Täytyy kyllä myöntää, että tässä vaiheessa tuntuu, että ihan kaikessa pitää säästää. Katsotaan nyt tuleeko niitä seinäkaivoja vai ei... Lissabon oli todella kaunis kaupunki ja reissu muutenkin todella onnistunut!

    VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...