Talo kattokorkeudessa!

Raksalla tapahtuu! Talo olisi nyt siinä korkeudessa, että ensi viikolla alkaa katon rakentaminen. Ai että, miten ihanaa! Kohta saadaan talo suojaan, eikä sisälle enään sada vettä tai lunta. Kun katto tehty, alkaa lattian styroksien levittäminen ja sitten pääseekin lattialämmitys miehet hommiin. Eiköhän ikkunatkin melko pian sujahda paikoilleen ja sittenpä mökkiin saadaan lämmöt. Wau! Sitä hetkeä odotan todella paljon :)

Tässäpä kuva järveltä päin. Kuvassa näkyy suuret ikkunat, joita on yhteensä kolme - kaksi järvelle päin ja yksi kääntöpaikalle. Kuvassa näkyy myös ovi keittiöön sekä yläpuolella makuuhuoneen ovi ja ikkuna, josta käynti parvekkeelle. 


Olen pohtinut parvekkeen kaideasiaa. Arkkitehti on piirtänyt siihen umpinaisen kaiteen, mutta mitäs jos se olisikin lasia, osittain lasia tai teräskaide? Haluaisin, että parvekkeella istuessa näkisi suoraan järvelle, eikä tarvisi kurkkia kaiteen yli. Tokihan umpinainen tuo yksityisyyttä, mutta saahan sitä makuuhuoneen oven ja ikkunan eteen verhot tai kaihtimet jos haluaa. Tämä päätös pitää joka tapauksessa tehdä pian! Mitäs olette mieltä? Umpinainen, lasi- vai teräskaide?

Tässä vielä kuva talon päädystä, melkoisen korkealta näyttää.

Ensi viikolla kuvia katon rakentamisesta. Eikun siihen asti ja mukavaa sunnuntai illan jatkoa!

Anne / Villa Riva5 kommenttia:

 1. Teillä on upeat nuo korkeat ikkunat!
  Meillä on myös mietinnässä parvekkeen kaide; lasia vai jonkinlainen rimoitus. Jälkimmäinen toisi hieman särmää muuten hyvin tasaiseen ulkopintaan, mutta lasi on lasi, tyylikäs ja kuten teillä; mikään ei peittäisi järvinäkymää :) Itse teidän tapauksessa valitsisin lasi-/teräsvaihtoehdosta.

  Hauskoja raksapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekin tykkään kovasti korkeista ikkuinoista, se ihana valon määrä mikä niistä tulvii sisälle. Olen tosiaan myös kallistumassa lasi-/teräskaiteeseen, juurikin tämän järvinäkymän taki :) Miksi ihmeessä sitä peittämään? Kiitos vahvistuksesta!

   Hauskoja raksapäiviä teille myös!

   Poista
 2. Lasikaide kuulostaa ihanalta. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin lasikaiteeseen olen kallistumassa :) Ainakin suurimmaksi osaksi kaidetta. Päätöksiä päätöksiä...

  VastaaPoista
 4. Lasi ilman muuta. Ja me kun laitoimme terassin lasitaiteilija yhdistelmän harmaata ja maitolasia, niin jälkeenpäin kadun sitä koska se ei näy läpi. Toisaalta antaa kyllä hieman suojaa kesäisin paahtavalta etelän auringolta. Mutta maisema katkeaa, ei näy kokonaan. Meillä ei ole järvinäkymää, mutta kaunis metsä.

  VastaaPoista

Kevään kuulumiset!

Huhtikuussa mennään ja aurinkoakin on ollut kiitettävästi. Kaikki vuoden ajat ovat mielestäni omalla tavallaan ihania, mutta kevät se on jot...